Evenementen
zo.
26.
03

Concert Eendracht-Excelsior: MEE MET DE ORIENT EXPRESS….!!

Wanneer
zondag 26 maart, 14:30 tot 16:30

Waar
Rabotheater Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Concert Eendracht-Excelsior: MEE MET DE ORIENT EXPRESS….!!

Muziekvereniging Eendracht-Excelsior neemt het publiek op zondagmiddag 26 maart mee op een treinreis.

M.m.v.:
– Harmonieorkest Eendracht-Excelsior o.l.v. Remco van Viersen
– Slagwerkgroep Clatch o.l.v. René van der Struik
– Accordeonvereniging Animato
– Gitaarschool Frank Meijer.

Het is niet zomaar een treinreis, maar een reis met de beroemde Oriënt Express.  De reis gaat van het vroegere Konstantinopel (nu Istanbul) naar Parijs en in het gezelschap zit een jonge vrouw, die onlangs weduwe is geworden.

Zij vertelt over haar Turkse man, voor wie zij een continent is overgestoken om hem te volgen. Hoe hij onlangs overleed en hoe zij zich nu gesteld ziet voor een keuze tussen twee werelden: blijft ze in het islamitische Azië? Of steekt ze de Bosporus over om terug te gaan naar haar Europa? Naar Parijs, naar haar eerste grote liefde. Ze reist terug, in hevige tweestrijd waarvoor te kiezen. Voor Europa of Azië? Voor het hervinden van haar eerste liefde in Parijs of blijven bij de restanten van haar tweede liefde in Azië?

Er wordt opgestapt in Konstantinopel, het eindpunt is Parijs. Landen worden doorkruist en bezocht. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor o.a. proviand, om de benen te strekken, het land te bekijken en de bevolking te ontmoeten.

Het gaat bij dit concert niet alleen om het luisteren naar muziek, de hele reis wordt aanschouwelijk gemaakt met decor en figuranten. Dus mooi om naar te luisteren en te kijken. Een belevenis, om het publiek zoveel mogelijk het gevoel te geven dat het mee wordt genomen op deze reis.

Datum: zondagmiddag 26 maart 2017.
Locatie: Rabotheater, Middenzaal.
Aanvang 14.30 uur. Zaal open 14.10 uur.
Entree: € 7,50 (kinderen tot en met 11 jaar gratis).
Kaartverkoop: kassa van het Rabotheater.

 

www.eendracht-hengelo.nl