Evenementen
zo.
13.
08

Cultuurpodium Houtmaat: Lisa Nora & February Moon

Wanneer
zondag 13 augustus, 14:30 tot 17:00

Waar
Buitenplaats De Houtmaat
Houtmaatweg 9
7556 PC Hengelo

Lisa Nora

Lisa Nora is een Nederlandse singer/songwriter, afkomstig uit Enschede. Op haar dertiende is ze begonnen met liedjes schrijven en op haar veertiende is zij hierbij gitaar gaan spelen. Ze haalt haar inspiratie vooral vandaan uit haar lievelingslanden Ierland en Engeland, waar zij later ook naar toe wilt gaan. Ed Sheeran en Gavin James zijn haar voorbeelden, samen met andere Ierse en Engelse singer/songwriters. Deze stijl is ook terug te vinden in haar muziek. In januari 2016 heeft ze de Twentse Talentenavond gewonnen, dat betekent dat zij op het Twentse Lente Festival in Almelo mag spelen. Ook is zij geselecteerd voor TOP TSG 2016, een ontwikkelingsplan voor aanstormende talentvolle singer/songwriters. Er worden hierbij verschillende workshops aangeboden, en wat zij hierbij geleerd heeft kan daarna in de praktijk gebracht worden d.m.v. een reeks optredens eind mei/begin juni. Daarnaast is zij ook geselecteerd voor de top 100 van GielsTalentenJacht!

February Moon

February Moon neemt je mee op een emotionele reis met hun bitterzoete alternative popmuziek. Hun groeipijn wordt geuit in hun kwetsbare, maar soms ook bombastische geluid. Verloren liefdes, vervaagde vrienden en achtergelaten dierbaren worden bezongen. Maar hoe troostend en bevrijdend is het nou om al dat verdriet eruit te laten en met elkaar te delen? February Moon laat je het ervaren, net als een herfststorm die een gevoel van geborgenheid achterlaat.
In 2016 hebben zij o.a. in de Melkweg gespeeld en mogen ze zich winnaar noemen van de presiteuze ‘Roos van Nijmegen’ (30e editie)
February Moon refereert aan hedendaagse bands als Daughter, Other Lives, Sigur Rós en zelfs ook zo nu en dan Björk, maar naast deze aansprekende referenties vindt February Moon moeiteloos de ruimte voor hun eigen plek, hun eigen geluid. Ze doen dit door de eigenzinnige opbouw van hun nummers en door de zangpartijen die het ene moment breekbaar, liefjes en dromerig maar het andere moment fel, bezwerend en erg intens klinken.

cultuurpodiumhoutmaat.nl/event/lisa-nora-february-moon

2017-08-13 14:30:00 2017-08-13 17:00:00 Europe/Amsterdam Cultuurpodium Houtmaat: Lisa Nora & February Moon n.v.t.
Cultuurpodium Houtmaat: Lisa Nora & February Moon