Evenementen
ma.
10.
07

HeArtLane Kunstproject ‘De Boom in’

Wanneer
maandag 10 juli
t/m donderdag 31 augustus

Waar
HeArtLane Kunstproject ‘De Boom in’

Het project HeArtLane is een initiatief van de Stichting HeArtGallery, en bestaat uit meerdere kunstprojecten. Deze worden gerealiseerd gedurende een periode van 3 jaar. De stichting heeft Pier van Dijk voor dit project gevraagd om de curator te zijn. Een onderdeel van dit project is ‘De Boom In’. Het bestaat uit 14 kunstwerken die in, om, aan een boom hangen. Ze zijn te vinden in een route van de Kunstcentrum HeArtGallery via het park Bataafse Kamp, het Pr. Bernhardplantsoen, het Schouwburgplein, het stationsplein naar de expositieruimte StARTion.
De route is vastgelegd in een handige flyer. In deze flyer zijn ook de bestaande beelden  van Berhards Vlonders opgenomen. De flyer is op verschillende plaatsen verkrijgbaar zoals de HeArtGallery,  de bibliotheek, Bureau Hengelo en vele andere winkels.

HEARTLANE / DE BOOM IN

Enige tijd geleden is er bij HeArtGallery/HeArtPool het idee ontstaan een kunstroute in het leven te roepen. Inmiddels hebben de provincie Overijssel en de gemeente Hengelo een bijdrage toegezegd in het kader van het project ‘Spontane Binnenstad’.  Alle reeds bestaande kunstwerken en initiatieven op de route worden opgenomen. Voorlopig wordt de lengte van de route niet uitgebreid. Lege plekken worden deze met bestaande/nieuwe kunstwerken opgevuld.

DE BOOM IN

Kenmerkend voor een laan zijn bomen en die zijn er op de kunstroute HeArtLane in vele soorten en maten! Met het project DE BOOM IN worden de leemten op de route opgevuld. Bij DE BOOM IN gaat het om bestaande en/of nieuwe objecten en installaties in bomen op de route tussen HeArtGallery en StARTion. Gedurende de vier seizoenen krijgen de kunstwerken telkens een ander decor. De organisatie wijst in overleg met de kunstenaars de bomen toe. Voor de bevestiging mogen alleen touwen, staalkabels, sjorbanden e.d. gebruikt worden. Geen spijkers, schroeven en bouten. Voor het opbouwen van de werken is een hoogwerker beschikbaar, waarin plaats is voor twee personen: de bestuurder en de kunstenaar.

www.heartgallery.info

2017-07-10 00:00:00 2017-08-31 00:00:00 Europe/Amsterdam HeArtLane Kunstproject ‘De Boom in’ n.v.t.