Evenementen
za.
10.
06

Korenfestival Amusing Hengelo

Wanneer
zaterdag 10 juni, 11:00 tot 17:00

Waar
Centrum Hengelo
Markt
Hengelo

Op 10 juni 2017 (dat is de 2e zaterdag in juni) wordt alweer voor de 12e keer het Korenfestival Amusing Hengelo gehouden. Zo’n 90 koren uit heel Nederland én daarbuiten geven op 19 binnen- en buitenpodia in het centrum van Hengelo elk 2 keer een optreden van een half uur.

Het is het gezelligste korenfestival waar je allerlei genres kunt horen: pop & rock, wereldmuziek, klassiek, jazz, a capella, barbershop, shanty, theater- en musical. Kortom voor elk wat wils. Voor de deelnemende koren is het geen competitie, maar zij laten allemaal zien en horen wat zij in huis hebben.

Dit jaar is er ook een speciaal Amusing-kids-podium, waar kinderkoren met zangers en zangeressen tot 14 jaar hun beste beentje voor zetten. Dan is er nog het Nationaal Festival voor Vocale Ensembles, het NFVE, waar louter a capella ensembles strijden om de prijzen. Op dit speciale podium is wel sprake van een wedstrijd. Op grond van de ervaringen van de afgelopen jaren is hier sprake van een hoog niveau. Een lust voor het oor en oog.

De optredens zijn vanaf 11.00 tot 17.00 uur. Na afloop is er op het Schouwburgplein een after party – sing a longfestijn: een feestelijke afsluiting van een mooie muzikale dag.

Kijk op de website www.amusing-hengelo.nl voor het programma en stel je eigen, persoonlijke programma samen!  Programmaboekjes zijn ook verkrijgbaar bij Bureau Hengelo.

 

www.amusing-hengelo.nl