Evenementen
za.
24.
06

Kunsten op Straat Hengelo

Wanneer
zaterdag 24 juni
t/m zondag 25 juni
13:00 tot 17:00

Waar
Centrum Hengelo
Markt
Hengelo

Kunsten op Straat Hengelo

Het festival Kunsten op Straat viert een bijzonder jubileum: dit jaar is het de 25ste editie! De inwoners van Hengelo kunnen daarom in het laatste weekend van juni genieten van een extra spectaculair programma. De organisatie heeft tal van internationale straattheateracts geboekt. Theater Gajes uit Deventer zal een speciale hoofdact verzorgen. Onder het motto “The Best of” zijn enkele voorstellingen geboekt die al eerder in Hengelo te zien waren en toen veel succes hadden. Bijvoorbeeld de dolkomische Les Goulus uit Parijs met hun voorstelling The Horsemen en het Duitse Rope Theatre.

Primeurvoorstelling van Theater Gajes

Theater Gajes verzorgt op het Burgemeester Jansenplein met het stadhuis als decor de hoofdvoorstelling. Gajes is buitentheater op hoog niveau. Het is spektakel met een goed verhaal, rauwe beelden met poëzie, muzikaliteit met lawaai en neemt maar liefst 2000 toeschouwers mee in haar creatieve wereld. Zij brengen op vrijdagavond 23 juni en zaterdagavond 24 juni hun nieuwe voorstelling Odyssee, die daarna tot en met 2020 op tournee gaat door heel Europa.

Brocante en artistieke markt

Naast de professionele topacts uit binnen- en buitenland zal ook dit jaar weer een aantal Hengeloërs optreden zoals Jolanda Keun en Nanette Lindenberg, die op zaterdag en zondag meerdere sfeervolle en verrassende voorstellingen verzorgen in de bekende gele schoolbus en de theatergroep Raar Bezoek. Daarnaast is er op zondag 25 juni op het marktplein een grote brocante en artistieke markt. Daarvoor zijn nog enkele kramen te huur. Belangstellenden kunnen voor 30,- een kraam boeken bij joyce@kunstenopstraathengelo.nl. Ook is er dit jaar weer een multiculti eetmarkt.

Dit is natuurlijk nog lang niet alles. Het laatste weekend van juni zal iedereen in de Hengelose binnenstad in vervoering raken door een uniek en compleet programma.

Op www.kunstenopstraat.nl vind je meer informatie over festivals in de regio.

www.kunstenopstraat.nl

2017-06-24 13:00:00 2017-06-25 17:00:00 Europe/Amsterdam Kunsten op Straat Hengelo n.v.t.
Kunsten op Straat Hengelo | Wij zijn Hengelo