Evenementen
vr.
03.
03

Leef-Tijd de reis van ons leven

Wanneer
vrijdag 3 maart, 20:30 tot 22:00

Waar
Rabotheater Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Wij zijn bang te moeten sterven

Kanaljerood zingt over oud worden.
Koor Kanaljerood uit Hengelo daagt het publiek uit om stelling te nemen. Oud worden, met pensioen gaan, niet meer meedoen met alledag naar het werk. Heeft het leven nog zin? Is het een uitdaging of een probleem? Of bent u misschien zelf het probleem? Het koor Kanaljerood zingt over de “uitverkoren generatie” met “reisjes naar Barcelona en Berlijn” maar ook over “een van ons kan zo maar gaan, op zo’n waardeloze dag in de lente”.

Uitdagend wordt gezongen over de droom nog een keer uit je dak gaan. Maar ook over overleven in opkomende eenzaamheid op weg naar de vergetelheid. De balans van het leven wordt opgemaakt en er wordt vooruit gekeken naar wat nog wacht. Voor veel mensen zullen de teksten herkenbaar zijn: sommige liederen ontroeren, en andere zijn vrolijk en uitbundig. Oud worden of nog sterker oud zijn krijgt als maatschappelijk probleem veel aandacht. Maar hoe beleven we het?

Leef-Tijd De Reis van ons leven

Met als titel Leef-Tijd “De reis van ons leven” is een werkgroep van koorleden bezig gegaan met teksten. Koorleden van Kanaljerood hebben ook ervaring met oud worden en deelden die ervaringen. De mooiste dingen die ze mee maken, de dingen die er echt toe doen, de angst voor wat komt en ook de nieuwe mogelijkheden die ze zien. Koorleden maakten gedichten. In de werkgroep werden de teksten besproken en bijgesteld, of te licht bevonden.

Naast het zingen wil het koor ook commentaar geven op de liederen. Dit wordt gedaan in een mooie klassieke vorm: De Rei. De Rei die vroeger in de theaters de mens bezag en hen aanmoedigde en bekritiseerde. De dirigent Iassen Raykov ging aan het componeren en verraste met zijn mooie muziek: sommige stukken melancholisch en gevoelig, andere weer vrolijk en uitbundig, vooral passend bij de intentie van de gedichten. De muzikale begeleiding van strijkensemble, marimba en slagwerk maakt het project compleet.  Kanaljerood zal met het koorproject in Twente 4 keer optreden.

Voor een ieder die zelf met oud-zijn te maken heeft zal het een uitdaging zijn om mee te maken.

www.kanaljerood.nl