Evenementen
zo.
19.
03

MuseumJeugdUniversiteit

Wanneer
zondag 19 maart, 11:00 tot 12:00

Waar
Oyfo Techniekmuseum

De komende maanden organiseren we colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerp, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou! Wat is de MuseumJeugdUniversiteit?
Verschillende musea organiseren ieder halfjaar een aantal colleges (lessen), speciaal voor kinderen. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of interessant onderwerp dat gaat over het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied en weten dus heel veel over hun onderwerp! Je mag hen dan ook het hemd van het lijf vragen.

College: ‘Nooit meer vlekken op je kleren?’

Nooit meer vlekken op je witte T-shirt of gympen? Auto’s waar spontaan de krasjes van gerepareerd worden? Of allerlei nieuwe medicijnen die in de toekomst voorkomen dat je ziek wordt of helpen bij genezing? Dat kan allemaal met nanotechnologie! Stap samen met Dr. Ir. Anika Embrechts in de wondere wereld van de nanotechnologie! Bij deze lezing laat ze ook enkele proefjes zien

Wat kost een collegekaart?

Een kaart voor deze colleges kost € 15,-. Bij het eerste college krijg je een collegekaart, die telkens afgestempeld wordt. Wie bij voldoende colleges is geweest, krijgt aan het einde een diploma.

www.techniekmuseumheim.nl/nl/Museum/agenda/agenda-actueel/MuseumJeugdUniversiteit

MuseumJeugdUniversiteit | Wij zijn Hengelo