Evenementen
zo.
12.
03

Nocturnal Animals

Wanneer
zondag 12 maart, 15:00 tot 17:15

Waar
Filmhuis Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Schitterend vormgegeven, in Venetië bekroonde thriller, waarin een zakenrouw zich verliest in een door haar ex-man geschreven misdaadroman. Susan is een succesvol kunsthandelaar in Los Angeles met een spectaculair huis en luxueus maar onbevredigend leven. Als haar echtgenoot weer eens een weekend weg is op een van zijn vele zakenreisjes, ontvangt ze een anoniem pakje. Het blijkt een boek, geschreven door haar ex-man Edward met wie ze al jaren geen contact meer heeft gehad.

In haar eentje in bed begint Susan de roman te lezen. Het verhaal begin te leven en samen met Susan worden we meegezogen in het verhaal van Tony Hastings een wiskundeleraar die zich opmaakt voor een vakantie met zijn vrouw en kinderen. De reis verandert in een nachtmerrie wanneer Tony en zijn gezin in Texas slachtoffer worden van een meedogenloze bende.
Nocturnal Animals is de tweede film van schrijver/regisseur Tom Ford, die in 2009 zijn debuut maakte met A Single Man. De film kreeg op het festival in Venetië de Grote Juryprijs.

“Een bezwerend, pijnlijk rauw en fantastisch geacteerd wraakverhaal”(****Volkskrant)
“Even vernuftig als virtuoos”(****VPRO)
VS, 2016
Regie: Tom Ford
Met: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Aaron Taylor Johnson, Isla Fisher e.a.
117minuten, 16+

www.rabotheater.nl/films/nocturnal-animals-zondagmatinee