Evenementen
za.
01.
04

OKAREKA DANCE COMPANY – Mana Wahine

Wanneer
zaterdag 1 april, 00:00 tot 00:00

Waar
Rabotheater Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Voor het eerst komt een van de belangrijkste dansgezelschappen uit Nieuw­Zeeland naar ons land. Het unieke van Okareka Dance Comany is dat zij moderne dans combineren met traditionele Maori­dans en gebruik maakt van de allernieuwste beeld­-, licht-­ en computertechnieken. Dit resulteert in de indrukwekkende en oogverblindende voorstelling ‘Mana Wahine’.

De voorstelling gaat over moed en vastberadenheid en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Te Aokapurangi, een jong meisje van het eiland Mokoia. Ze werd in een stammenstrijd gevangen genomen en meegevoerd. Jaren later keerde ze terug en redde haar volk.

“Mana Wahine is above all a rich fusion of choreography, music, tikanga Maori and perfor mance practices, AV, lighting and performance design … enriched and enlivened by the dancing of five powerhouse performers.”

‘Mana Wahine’ is onderdeel van het reizend Nieuw Zeeland festival 2017 waarin Rabotheater Hengelo samen met enkele andere schouwburgen participeert. Een unieke kans om kennis te maken met dans zoals wij die hier nog niet hebben kunnen zien!

TIP: bestel de Serie Top Dans voor slechts € 69,00 (Jeugd/CJP € 35,-).

www.rabotheater.nl/theater/mana-wahine-okareka-dance-company/01-04-2017-20-00/