Evenementen
vr.
31.
03

Ro Theater – Snorro (8+)

Wanneer
vrijdag 31 maart, 00:00 tot 00:00

Waar
Rabotheater Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Suikersmokkel, nieuwe romances en treingevechten met de zwier van een lasso en de scherpte van een cactusnaald. De regie is weer in handen van Pieter Kramer en er wordt gespeeld door een sterrencast met Dick van den Toorn in de rol van Snorro.

In deze gloednieuwe versie bestrijden de mysterieuze, fijnbehaarde Snorro en zijn trouwe, babbelzieke paard Wervelwind onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante. Maar er is ook liefde in het spel: Snorro heeft een oogje op de bloedmooie Conchita. En dat terwijl hij als Don José – want zo heet hij eigenlijk – van zijn vader met een ander meisje moet trouwen. Zal zijn geheim ontdekt worden? Is hij in staat het tij te keren? En bovenal: is er nog wel genoeg kip voor iedereen?

Boordevol gringo’s, poncho’s en sombrero’s brengt het Ro Theater een remake van het avonturenverhaal voor de hele familie. Snorro is een vrolijk en visueel theaterspektakel met veel nieuwe liedjes, spannende degengevechten, dartelende balletklasjes en aanstekelijke Mexicaanse live muziek.

“Spetterende parodie ‘Snorro’ laat schouwburg schudden” De Gelderlander

“De acteurs laten zich helemaal gaan en het inventieve doekendecor zorgt voor geschater van bewondering.” NRC Next

Workshop
Ter voorbereiding op de voorstelling organiseert het Ro theater een fysieke spelworkshop. Leer schermen zoals Snorro! Roep gepassioneerd en overtuigend Olé en Viva la Revolution! Met een koffer vol sombrero’s, snorren, cactussen, zwaarden en maskers transformeren de theaterdocenten van Ro Theater Educatie iédereen in bloedmooie donna’s, gemene generaals en dappere strijders. Een workshop waarin slapstick en humor de boventoon voeren. De workshop sluit af met een Spaanse klapcursus, waarin alle helden een staande ovatie krijgen.

De workshop kost € 5,- en is voorafgaand aan de voorstelling. De workshop begint om 17.30 uur. Leeftijd workshop: 8 tm 12 jaar. De workshop is te reserveren in stap 3 bij de voorstelling. De workshop gaat door bij minimaal 12 deelnemers; indien de workshop wordt geannuleerd ontvangt u tijdig bericht.

www.rabotheater.nl