Evenementen
zo.
09.
07

StARTion: tentoonstelling kunstenaars Welbergener Kreis

Wanneer
zondag 9 juli
t/m zondag 20 augustus
13:00 tot 17:00

Waar
Stationsplein
Stationsplein
7551CN Hengelo

Het is het derde deel van een Duitse trilogie in StARTion: de tentoonstelling met werk van de kunstenaars van de Welbergener Kreis, van 9 juli t/m 20 augustus. De feestelijke opening van deze tentoonstelling is op zondag 9 juli om 15.00 uur.

Het drieluik begon eind maart met Zie SO-66 van Produzentengalerie SO-66 uit Münster, medio mei gevolgd door Hüben und Drüben/Aan beide zijden met werk van Künstlerinnen Forum Münsterland.

De nieuwe expositie in de zaal op de eerste etage van het Hengelose stationsgebouw toont plat en ruimtelijk werk in uiteenlopende materialen en technieken van vijftien kunstenaars van de Welbergener Kreis. Zie voor openingstijden site www.startion.nl “De trilogie betekent een hernieuwde samenwerking met kunstenaars in Münster en omgeving”, zegt StARTion-coördinator Pier van Dijk. “En de Duitse collega’s weten dat te waarderen”, verzekert hij.

Inmiddels ligt ook het programma voor de rest van het jaar en een deel van 2018 vast. Zo biedt StARTion in september/oktober onderdak aan Het Beddenpaleis, een Nederlands-Duitse tentoonstelling met werk over bedden en beddengoed. In november/december wordt er plaats gemaakt voor de ledententoonstelling, met werk van bijna zestig aangesloten kunstenaars.
Begin volgend jaar is er ook een opmerkelijk evenement: een grote overzichtstentoonstelling van Ateliers 93, dat dan het 25-jarig bestaan viert. Het is de bedoeling dat alle kunstenaars, die in de loop der jaren via deze stichting atelierruimte hebben gehuurd, werk beschikbaar stellen. Waarna er in de maanden maart/april nog een bijzondere tentoonstelling op de kalender prijkt: In Situ, waarbij kunstenaars in de ene ruimte aan het werk zijn, en in de aanpalende ruimte hun werk exposeren.

www.startion.nl/startionhome/index.html

2017-07-09 13:00:00 2017-08-20 17:00:00 Europe/Amsterdam StARTion: tentoonstelling kunstenaars Welbergener Kreis n.v.t.
StARTion: tentoonstelling kunstenaars Welbergener Kreis