Evenementen
za.
18.
03

TCOV ism het Federatie orkest – The armed man

Wanneer
zaterdag 18 maart, 20:00 tot 22:00

Waar
Rabotheater Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Een mis voor de vrede.’ Met deze ondertitel ging in 2000 ter gelegenheid van de eeuwwisseling in de Londense Royal Albert Hall ‘The Armed Man’ in première. De componist Karl Jenkins baseerde het werk op het bekende Franse volkslied (soldatenlied) uit de 15e eeuw L’homme armé. Dit lied is in de loop der eeuwen in ontelbare composities als hoofdthema gebruikt.

De mis bestaat uit dertien delen afgewisseld met literaire teksten en gebeden uit de hele wereld. Deze teksten gaan over oorlog en geweld, de gevolgen hiervan, en de hoop op duurzame vrede. Het werk werd opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo oorlog. Daarnaast is dit concert, omschreven als “a Mass for peace” een prachtig eigentijds werk dat zoekt naar verzoening.

De Twents Christelijke Oratorium Vereniging en het Harmonieorkest van de Federatie van Hengelose Muziekverenigingen voeren 18 maart 2017 gezamenlijk dit prachtige werk van Karl Jenkins uit. Een in alle opzichten bijzonder concert. Een echt Hengelo’s concert, met een speciaal voor dit concert samengesteld Harmonieorkest.
Prijs voorverkoop: € 20,-

Prijs op de avond zelf: € 22,50

Prijs is inclusief garderobe, exclusief voorstellingsdrankje.

www.rabotheater.nl