Evenementen
wo.
15.
03

De Toneelmakerij – Lear 15+

Wanneer
woensdag 15 maart, 19:30 tot 21:00

Waar
Rabotheater Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

‘Lear’ begint als een reality soap, live gefilmd op het toneel. Overal camera’s, nergens privacy. Koning Lear, oud en moe, verdeelt zijn rijk onder zijn drie dochters. De dochter die haar liefde het beste toont, krijgt het grootste deel. Maar zijn jongste dochter Cordelia weigert. Zij kapt met de schijnwereld waarin zij al haar hele jeugd leeft. ‘Lear’ verstoot haar en verdeelt zijn rijk onder zijn twee andere dochters. Pas als het filmdoek valt en de camera’s uitstaan, ziet hij hoe hij zich heeft laten verblinden.

‘Lear’ is een voorstelling over kinderen die in de voetsporen van hun ouders maar moeizaam een eigen leven kunnen opbouwen. Over de kwetsbaarheid van opgroeien in het openbaar en het gevecht voor echte genegenheid.

Regie: Liesbeth Coltof
Tekst: William Shakespeare
Dramaturgie: Paulien Geerlings
Spel: Roel Adam, Tine Cartuyvels, Rogier in ‘t Hout, Sarah Jonker, Sadettin Kirmiziyüz, Chiem Vreeken

De Volkskrant over ‘De Storm’: “Niemand (boven de 8) mag deze ‘Storm’ van Shakespeare missen.” *****

De Volkskrant over ‘Macbeth’: “Vooral de mix tussen ritmisch spel en abstracte beweging is goed gelukt; beide disciplines houden elkaar fraai in balans.” ****

Inleiding
Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze kost € 2,50 en begint om 18:45 uur. De inleiding is te reserveren in stap 3 bij de voorstelling.

www.rabotheater.nl