Organisatie Bureau Hengelo

Team Bureau Hengelo

Even voorstellen: Charlotte, Monique, Wouter, Nienke, Martine en Nicole aangenaam! Sinds 1 januari 2012 is Stichting Bureau Hengelo officieel van start gegaan. Wij vormen hét Hengelose bureau voor evenementen, toerisme en stadspromotie. Vanuit ons goed bereikbare pand aan de Beursstraat 32 komen wij graag met je in contact. Onze drive is om Hengeloërs beter bekend te maken met hun eigen stad en om hen te activeren mee te doen met al die activiteiten die in de stad worden georganiseerd. Wij zijn Hengelo, want wij weten alles over Hengelo!

Dé evenementenstad in Twente

Hengelo is een echte evenementenstad. De Nacht van Hengelo, het BAM-festival, de Lambertuskermis, AmuSing Hengelo…en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Stuk voor stuk top-evenementen, waarmee we jong en oud weten te bereiken. Hengeloërs zijn terecht trots op ‘hun’ evenementen. En steeds meer mensen van buiten de stad komen voor onze evenementen naar Hengelo. Een goed georganiseerd evenement zorgt voor levendigheid, sfeer en dynamiek in de stad. Evenementen versterken de economische kracht van onze stad. Bovenal zijn ze goed voor het beeld van de stad.

We gaan voor kwaliteit

En daar zetten we als Bureau Hengelo ook op in. We kiezen nadrukkelijk voor kwaliteit boven kwantiteit: liever een beperkt aantal succesvolle en toonaangevende evenementen dan een groot aantal kleine. Ook zorgen wij voor transparantie, door in een vroeg stadium aan te geven op welke bijdrage een evenement kan rekenen. Onze evenementencommissie beoordeelt de aanvragen en kent de financiële bijdrage toe. Daarbij kennen we drie categorieën, elk met een vaste financiële bijdrage: Beeldbepalende evenementen, Culturele en/of traditionele evenementen en Gangbare evenementen.

We maken het gemakkelijker

Bureau Hengelo is opgericht om het werk van alle betrokken mensen en instellingen bij evenementen gemakkelijker te maken. We ondersteunen en faciliteren, delen kennis en helpen de evenementenorganisatoren vanaf het eerste idee tot aan de uiteindelijke evaluatie. We houden de evenementenkalender bij, zodat er een goede spreiding is in de evenementen. Om een evenement soepel en veilig te laten verlopen, moet het voldoen aan allerlei eisen, regels en vergunningsvoorwaarden. Bureau Hengelo ondersteunt de organisatoren daarbij. Bijvoorbeeld in het contact en de afstemming met de gemeente. Bovendien heeft Bureau Hengelo goede contacten met diverse leveranciers, waarmee organisatoren hun voordeel kunnen doen.

Nieuw & innovatief evenement?

Er is nog een bedrag beschikbaar voor nieuwe en innovatieve evenementen.  Wil je weten hoe het werkt? Kijk dan hier: bureauhengelo.nl/werkwijze-financiele-bijdrage